Van den Broeck en De Gendt staan voor belangrijke test in Dauphiné

Van den Broeck en De Gendt staan voor belangrijke test in Dauphiné

Van den Broeck en De Gendt staan voor belangrijke test in Dauphiné

Print
Het komende Criterium van de Dauphiné Libéré (2 tot 9 juni) wordt een rittenwedstrijd om in het oog te houden. Onze landgenoten Jurgen Van den Broek en Thomas De Gendt stomen zich er klaar voor de Tour en het is ook uitkijken naar het duel Froome-Contador.

Van den Broeck krijgt een hele ploeg Lotto-Belisol in zijn dienst om te laten zien dat hij klaar is voor de Tour. Op uitzondering van de Ronde van San Luis (vijfde), de Ruta del Sol (tweede achter Valverde), de Ronde van Catalonië (negende) en de Ronde van Romandië (zevende) heeft Van den Broeck vooral zijn krachten gespaard, Tourritten verkend en getraind op grote hoogte.

Heel anders pakte Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) het aan. Hij werkte laatst nog de Ronde van Californië met een steeds beter wordend gevoel af en zal zijn Dauphiné Libéré beschouwen als ultieme voorbereiding op de Tour. Ritwinst en eventueel goed eindklassement mag erbij.

Andere interessante Belgen in de Dauphiné zijn onder meer Jelle Vanendert, Gianni Meersman, Ben Hermans, Kris Boeckmans en Kevin Seeldraeyers.

Alpe D'Huez

Het parcours dat de renners in de Dauphiné Libéré voorgezet krijgen, is niet van de poes. Twee beklimmingen buiten categorie met daarbij L'Alpe d'Huez, zeven cols van eerste en vijf van tweede categorie en ook nog zes hellingen van derde en zeven van vierde categorie.

De favorieten voor de Tour zijn vanaf zondag daarom ook op de afspraak. Alberto Contador en Christopher Froome zijn de meest in het oog springende. Froome met de wetenschap dat hij van zijn gereden rittenkoersen dit jaar al Oman, het Internationale Wegcriterium en Romandië op zak stak.

Contador moet het stellen met slechts een ritje in de Ronde van San Luis en een tweede plaats in Oman, een derde in Tirreno-Adriatico en een vijfde stek in het Baskenland.

Hun voornaamste tegenstanders - naast Van den Broeck en De Gendt - worden Joaquin Rodriguez, Samuel Sanchez, Alejandro Valverde die al won in 2008 en 2009.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT