Wilmots blijft bij één diepe spits

Wilmots blijft bij één diepe spits

Wilmots blijft bij één diepe spits

Print
Toen Moussa Dembélé ziek wegviel, dropte Marc Wilmots Christian Benteke naast Romelu Lukaku in de spits. Een nieuw koningskoppel in de maak, wie weet? Toch is de bondscoach niet van plan om beide spitsen tegen Servië in de strijd te gooien. Vermoedelijk krijgt Benteke op 7 juni de voorkeur.

De vraag werd eerder al luidop gesteld: kunnen Lukaku en Benteke samen in de spits spelen? Beide aanvallers gaven woensdagnacht het antwoord: ja. “In het begin was het wat zoeken”, aldus Benteke. “Maar na enkele minuten liep het meteen beter. Natuurlijk is het te vroeg om nu al te zeggen dat wij twee perfect kunnen samenspelen, we stonden slechts één helft naast mekaar. Wel is het zo dat de coach nu weet dat het mogelijk is, hij heeft er een optie bij.”

Wat ook belangrijk kan zijn, als de Belgen zich zouden kwalificeren voor het WK. “Dat is zo, maar de weg is nog erg lang. We praten al eens over het WK, iedereen wil er echt naartoe. Maar we zitten nu nog niet te rekenen, hoor, daarvoor is de weg nog te lang. Gewoon elke wedstrijd er vol voor gaan, dat moeten we doen. Ik was toch ontgoocheld dat ik niet mocht starten tegen de VS, maar ik respecteer de keuze van de trainer. Dat is ook de sterkte van onze groep, niemand gaat voor eigen succes.”

Romelu Lukaku vond de samenwerking met Benteke een schot in de roos. “Christian heeft kunnen profiteren van de ruimte die ik voor hem creëerde. De 4-4-2 ligt ons wel, ik speelde in dit systeem bij Anderlecht, Christian bij Genk. Zelf kon ik niet scoren, bij de afgekeurde goal stond ik alleen met mijn hand buitenspel. Jammer, maar ik ben nog jong, ik heb nog tijd genoeg om doelpunten te maken voor de Rode Duivels.”

In de VS werd Lukaku nog maar eens vergeleken met Didier Drogba. De bonkige aanvaller heeft er stilaan genoeg van. “Ik heb de naam van mijn vader gekregen, niet die van Drogba.”

KRLI

Meer voetbalnieuws