Paprika ideaal ingrediënt voor paprikachips

Paprika ideaal ingrediënt voor paprikachips

Paprika ideaal ingrediënt voor paprikachips

Print
Een internationaal team van gespecialiseerde wetenschappers heeft ontdekt dat het ideale natuurlijke ingrediënt van paprikachips ... paprika is. Dat heeft chipsfabrikant Lay's trots aangekondigd.

In opdracht van Lay's moest een groep onderzoekers een bestanddeel vinden dat de kunstmatige smaakversterkers en kleurstoffen in chips zou kunnen vervangen. Dat meldt het Nieuwsblad. Dit was geen enkel probleem voor pickles- en zoutchips, maar de paprikachips was een ander verhaal. "Je krijgt heel snel een vlakke, onaangename smaak", zegt Hugo ­Albers van PepsiCo, het bedrijf achter Lay's.

Na jarenlang intensief onderzoek hebben de wetenschappers met paprika nu eindelijk dé oplossing in handen. "Het rood van paprika vormt, samen met het rood van bieten en het geel van pompoenen, een perfecte kleur en smaak", klinkt het. Lay's wil tegen volgend jaar kunstmatige stoffen weren uit alle chipszakken.

Archieffoto

MEEST RECENT