Vijftiger ontkent herhaaldelijk misbruik van tweejarig meisje

Print
Kasterlee - Marc D.V., een vijftiger uit het Antwerpse, moest donderdag voor de rechter verschijnen op verdenking van verkrachting en opzettelijke slagen en verwondingen van een tweejarige peuter. Hij ontkent een deel van de betichtingen.

Begin dit jaar verhuisden moeder en dochter naar een nieuwe stek in Kasterlee. Daarbij kon de moeder wel wat hulp gebruiken. De peter kon niet helpen wegens slecht te been, maar hij stelde voor om op de kleine te passen. Na drie weken moest het kindje in allerijl worden overgebracht naar het ziekenhuis met drie gebroken ribben, een gebroken onderbeen en over heel het lichaam bloeduitstortingen. Vooral in de schaamstreek.

Onderzoek bracht aan het licht dat het meisje herhaaldelijk was verkracht. Soms in het bijzijn van andere familielieden. Die werden niet vervolgd. De moeder is verontwaardigd dat niet alle betrokkenen worden vervolgd wegens schuldig verzuim. Ze vreest ook dat de dader in het verleden nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

“Ik heb opgevangen dat er negen jaar geleden nog dergelijke feiten zijn gebeurd”, zegt ze. “Wat hij mijn kindje heeft aangedaan is afschuwelijk. Het heeft nog elke nacht nachtmerries en speelt en spreekt niet met andere kinderen. Mijn kind is geen kind meer.”

“De feiten dateren van januari”, zegt Els Jeuris, advocate van de moeder van het slachtoffer. “Het gerecht heeft dus zeer snel gewerkt. De verdachte was de peter van het meisje. Het openbaar ministerie vraagt de internering van de verdachte. Die geeft niet alle feiten toe. Maar de wetsgeneesheer is duidelijk in zijn verslag. De verdachte kan daar niet omheen. Alle partijen kwamen aan het woord. Op 6 juni zal de rechter een vonnis of tussenvonnis vellen.”

AK, HHM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio