Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

Print
Patrick Lafontaine, een veiligheidsexpert die onder andere de treinramp in Buizingen heeft onderzocht, vindt dat er een onafhankelijk onderzoeksorgaan de treinramp in Wetteren moet onderzoeken. Dat zegt hij in de krant De Morgen. De aanleiding is een politieke oorlog binnen de meerderheid, want die geraakt er niet uit wie het onderzoek mag voeren.

De Vlaamse partijen CD&V, sp.a en Open Vld raken het daarover maar niet eens. Volgens CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is de Bijzondere Kamercommissie Spoorveiligheid, opgericht na de treinramp in Buizingen (2010), het meest geschikt om de veiligheid van het goederenvervoer uit te spitten. Maar dat stuit op een njet bij Open Vld. De liberalen willen het onderzoek naar zich toe trekken, klinkt het bij de andere partijen.

In anderhalf jaar tijd gebeurden in België zes ernstige ongevallen met goederentreinen. Telkens kwam er geen uitsluitsel over de oorzaak. "Na Buizingen, met 19 dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden, en Godinne dreigt ook voor Wetteren de vergeetput", vreest Lafontaine.

Foto Belga

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws