Privémail van Di Rupo gekraakt

Privémail van Di Rupo gekraakt

Privémail van Di Rupo gekraakt

Print
De persoonlijke mailbox van Elio Di Rupo (PS) en die van een aantal mensen uit zijn omgeving zijn gehackt. Dat blijkt uit een anonieme cd-rom met honderden berichten die De Morgen toegestuurd kreeg, zo bericht de krant vrijdag.

De honderden e-mails op de cd-rom zijn afkomstig van een Skynet-adres dat Di Rupo gebruikte. Alle berichten dateren uit de periode 2004 tot 2008. Di Rupo was op dat moment PS-voorzitter. Tussen 2005 en 2007 was hij eveneens Waals minister-president.

Nagenoeg alle mails hebben een privékarakter. Al zijn er ook enkele die betrekking hebben op zijn politieke activiteiten of met vragen om steun.

De premier reageert ontzet. "Het gaat om een diefstal van privégegevens. Ik heb geen idee wie daar achter kan zitten", klinkt het.

Of hij van plan is een klacht in te dienen, zegt Di Rupo niet meteen. De premier wil naar eigen zeggen vooral lessen trekken uit deze situatie.

Naast zijn persoonlijke mailadres werden nog zes mailboxen gehackt. Onder meer een algemeen mailadres van de PS en de professionele e-mail van een kennis van Di Rupo die bij de Nationale Bank (NBB) werkt.

Belga

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws