Bezoekers datingsites gechanteerd na videochat

Bezoekers datingsites gechanteerd na videochat

Bezoekers datingsites gechanteerd na videochat

Print
De politie en het gerecht waarschuwen voor oplichters die hun slachtoffers zoeken op het internet. Ze raden dan ook aan om niet in te gaan op bepaalde verzoeken, hoe aanlokkelijk deze soms ook lijken.

In het kader van een lopend onderzoek proberen de speurders een man (foto) te identificeren die een man uit Merksem heeft proberen op te lichten door compromitterende beelden te verspreiden via het internet.

Het slachtoffer was op 8 januari aan het surfen en hij besloot een videochat te beginnen met een onbekende volwassen vrouw. De chat evolueerde al snel naar een seksueel spel.

Na afloop verscheen plots een Franstalige man in beeld die vertelde dat de pikante chat was opgenomen en al gepost op YouTube. Het slachtoffer kreeg te horen dat al zijn vrienden op Facebook de beelden te zien zouden krijgen als hij niet onmiddellijk 850 euro betaalde. Hoe de man aan al deze gegevens kon geraken, is nog niet duidelijk.

De politie wil deze man identificeren. Mogelijk maakte hij - samen met zijn vrouwelijke partner - al meerdere slachtoffers. Kent u deze man of was u zelf slachtoffer van gelijkaardige feiten, dan willen de speurders dat graag weten via het gratis nummer 0800/30.30.0 of u kan ook online reageren.

Lees vandaag meer in uw krant.

MEEST RECENT