Nu of nooit voor Beerschot, maar Sint-Niklaas haakt af

D-day voor Beerschot. De failliete Antwerpse club hoopt voort te kunnen leven in een andere club die op het Kiel komt spelen, maar na het afspringen van de deal met Sint-Niklaas donderdag zijn geen pistes in de nationale afdelingen meer over. En vandaag is de laatste dag waarop clubs een naamswijziging kunnen aanvragen bij de bond.

drombouts

De nv K Beerschot AC werd vorige week al failliet verklaard, maar de paars-witte supporters en sympathisanten hopen de ziel van de roemrijke traditieclub te doen voortleven in een andere club, die naar het Kiel zou verhuizen.

Pogingen met Zulte Waregem, Kortrijk, Oostende en Boussu Dour botsten op een muur van emotionele reacties en donderdagavond viel ook een deal met Sint-Niklaas in het water. Initiatiefnemer Paul. Nagels reageerde bijzonder ontgoocheld: "Ik snap niet waarom het stadsbestuur dit gekelderd heeft."

Volgens andere bronnen was het voorstel van Nagels echter nauwelijks onderbouwd. Uit het samenwerkingsakkoord dat de stad Sint-Niklaas met de club heeft en dat de redactie kon inkijken, blijkt bovendien dat SK Sint-Niklaas met handen en voeten gebonden is aan het stadsbestuur. De stad Sint-Niklaas had geen enkele intentie om de ploeg te laten gaan.

Zo lijkt eersteprovincialer KFCO Wilrijk als enige gegadigde over te blijven. Ook voor de stad Antwerpen is Wilrijk nog de enige optie, maar in dit dossier moeten vandaag, op de laatste dag, ook nog heel wat vraagtekens weggewerkt worden.

Hoe dan ook: eender welke club die haar naam wil veranderen om in Antwerpen Zuid te komen spelen, moet die aanvraag ten laatste vandaag naar de bond opsturen. Het worden dus alweer bange uren voor de Beerschotfans.

ST/HF/LDR

Foto Belga

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws