Mahatma Gandhi steunt jeugdwerkers met petitie

Mahatma Gandhi steunt jeugdwerkers met petitie

Mahatma Gandhi steunt jeugdwerkers met petitie

Print
Mechelen - Bewoners van de wijk Mahatma Gandhi in Mechelen-Zuid zijn met een petitie gestart tegen het ontslag van de jeugdwerkers in hun buurt. Met het initiatief hopen ze dat het stadsbestuur hen laat blijven.
Heel wat Mechelaars reageren vol ongeloof op de plannen voor een hervorming, zeker in sociale woonwijken zoals Mahatma Gandhi. Daar maken Labsir Abdrahman (35), en de zussen Saïda (46) en Tajani El Aissaoui (44) al makkelijk tien tot vijftien jaar de dienst uit. "Wat zij hier in die periode hebben bereikt, dwingt respect af. Daar zijn veel mensen in de wijk het met ons over eens", zegt Mieke Mylemans (69).

Samen met Viviane Van Dam (52), nog een geëngageerde wijkbewoner, is ze met een petitie gestart. "Wij laten deze mensen niet de nek omdraaien. Al jaren zetten ze zich met hart en ziel in voor de kinderen. Ze hebben een klimaat van vertrouwen geschept. Kortom, ze hebben een waardevol steentje bijgedragen tot de leefbaarheid van onze wijk, en tot het samenleven van alle gemeenschappen", luidt het.

Schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) heeft hen reeds uitgenodigd voor een gesprek.

Lees ook Stad geeft kinder- en tienerwerkers ontslag
En Jeugd Mahatma Gandhi op straat tegen overlast

Om de jeugdwerkers een hard onder de riem te steken, hebben enkele andere Mechelaars een Facebookpagina opgestart.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio