Werkmannen protesteren tegen verandering statuten

Print

Werkmannen protesteren tegen verandering statuten

Schoten - Een grote groep werkmannen van de Dienst der Werken betoogde donderdagavond voor het gemeentehuis tegen het voorstel van het schepencollege om alle nieuwe aanwervingen bij hun dienst contractueel te maken en dus niet statutair.
"Het gemeentebestuur heeft stelt voor om aanwervingen op onze dienst sowieso contractueel te maken. Dat betekent dat werkmannen die nu bijvoorbeeld al twintig jaar in vast statuut werken, en een bevorderingsexamen afleggen, zullen terugzakken naar een contractueel dienstverband. En dat is onder andere veel nadeliger voor ons pensioen", zegt Walter Joossens (41), mecanicien bij de DDW.

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) kwam na een tijdje naar beneden. Hij zei dat ze welkom waren op de gemeenteraad maar dat hun eisen niet op de agenda stonden. Hij stelde wel voor om woensdag samen te komen voor overleg.
"Ik denk dat er met een beetje communicatie al veel duidelijk gemaakt kan worden. Niemand zal zijn job verliezen en niemands loon gaat zakken, zoals sommigen denken", zegt hij. "Dinsdag spreek ik met de vakbonden, woensdag wil ik met jullie overleggen."

De betogers waren tevreden dat De Veuster wil praten maar wachten nog even af of ze nog verdere acties willen ondernemen.

Greet Wouters

Foto's W&F
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio