Halve Neuro geeft Nederlands op Koninklijk Atheneum

Print

Halve Neuro geeft Nederlands op Koninklijk Atheneum

Malle - De leerlingen van het vierde jaar humane wetenschappen in KA Malle kregen donderdagochtend een uurtje Nederlandse les van Halve Neuro. Dat bezoek hadden ze gewonnen met de wedstrijd van TMF StressFactor waarvoor ze hun eigen rapsong schreven.
Nonkel Guy begon met uit te leggen waarom dialect heel belangrijk is bij het rappen. "Dialect is heel natuurlijk voor de meeste mensen en leer je aan op straat, net zoals hiphop. Het is zo veel gemakkelijker om je gevoel over te brengen", zegt hij.

Slongs Dievanongs vond de creativiteit van de leerlingen uit Oostmalle sterk in hun song."Hummers gebruiken om jezelf te benoemen is echt goed gevonden. Creativiteit is heel belangrijk in een rapsong. Meestal begin ik met een onderwerp en schrijf ik daar alles naast wat in mij opkomt, een beetje zoals vrije associatie dus", zegt ze.

Uiteindelijk mochten de leerlingen hun door Halve Neuro gepimpte rapsong samen met hen zingen in de klas. Het lied werd opgenomen en er werd ook ineens een nieuwe videoclip gemaakt. De leerlingen waren dolenthousiast: "Ik vind het echt wel tof dat ze gekomen zijn omdat we helemaal niet verwacht hadden dat we zouden winnen", zegt Tessa Ots (17) die het lied schreef. "Ik ben een enorme fan van hen en vond de 'les' heel interessant."

Greet Wouters

Foto's Mia Uydens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio