Burendag brengt Antwerpse buurtbewoners samen

Burendag brengt Antwerpse buurtbewoners samen

Burendag brengt Antwerpse buurtbewoners samen

Print
Op de negende editie van de Burendag zetten ook vandaag opnieuw heel wat Antwerpenaars hun stoel buiten om een praatje te maken met hun buren. Dit jaar doen ruim driehonderd straten mee.

De Burendag is een initiatief van Opsinjoren in samenwerking met Antwerpen aan't Woord - een vereniging die zich inzet voor meer inspraak en participatie in de stad - om buren op een laagdrempelige manier een praatje met elkaar te laten doen. Gewoon een stoel buitenzetten en elkaar beter leren kennen. Dat is het concept van de Burendag. "We zijn er van overtuigd dat wanneer buren elkaar beter kennen, het aangenamer wonen is in de wijk en mensen elkaar sneller zullen aanspreken", vertelt Michelle Ginée van Opsinjoren. Dit jaar schreven ongeveer driehonderd straten zich in. Toch kunnen ook vandaag nog buren spontaan hun stoel buitenzetten en meedoen.

Europese Burendag

Voor het eerste jaar op rij valt de Burendag bovendien niet op een dag in de week, maar op een vrijdagavond. "We laten het dit jaar samenvallen met de Europese Burendag, dat traditioneel op de laatste vrijdag van mei wordt georganiseerd", legt Ginée uit. Dat mensen op een vrijdagavond meer tijd hebben en langer kunnen blijven hangen, speelt ook mee in de keuze.

LYNN SYMONS

Archiefbeeld FRBE

MEEST RECENT