Meer dan 750 voorstellingen op Zomer van Antwerpen

De Zomer van Antwerpen loopt dit jaar van 20 juni tot 1 september. Er zullen meer dan 750 activiteiten zijn op onverwachte plekken in Antwerpen. De ticketverkoop begint op 15 juni, de verkoop online op 24 juni.

Filip Heirman

Volgens programmator Patrick De Groote is het opzet van het populaire stadsfestival simpel. "De fantastische ideeën van jonge mensen die van overal komen aanwaaien opvangen en een podium geven. Dat doen we op de verrassendste plekken van de stad, plaatsen waar Antwerpenaren en toeristen niet vaak komen of zelfs in een grote bocht omheen lopen."

Een van de blikvangers wordt 'Hannibal' van 't Arsenaal. Tien acteurs en muzikanten en meer dan veertig figuranten van alle nationaliteiten herbeleven de overtocht van Hannibal en zijn leger over de Alpen. Een stalen olifant speelt mee de hoofdrol in een productie die te zien is in de Scheldebocht bij de Mosselstraat.

Zomer van Antwerpen werkt ook voor het eerst samen met de Vlaamse Opera en het gezelschap Troubleyn van Jan Fabre. Bejubelde voorstellingen van 'Candide' en 'De macht der theaterlijke dwaasheden' kan je met een ticket van de Zomer voor 10 euro meemaken.

Films op Badboot

Voor de filmprogrammatie trekt de Zomer van Antwerpen in juli naar de Badboot. Wie zin heeft kan in het zwembad genieten van klassiekers als 'Titanic' en 'Das Boot', met water in de hoofdrol.

Meer informatie vindt u op www.zva.be.

Bekijk de reportage van atv:

Frank Heirman

Foto Sarah Van den Elsken

MEER OVER badboot