Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Guy Van Sande geschrapt uit 'Zone Stad' zonder dat hij het zelf besefte

Er is voortaan geen plaats meer voor hoofdrolspeler Guy Van Sande in Zone stad. De man die sinds het prille begin inspecteur Tom Segers speelde, werkte zijn laatste scènes af zonder dat hij het zelf besefte.

jrosquin

In de seizoensfinale van Zone stad zagen 598.000 vtm-kijkers maandag hoe Tom Segers vastgebonden op de treinsporen achterblijft, terwijl er een trein op hem komt afgereden. Of hij dat overleeft, kom je niet te weten. Een bizar open einde, dat vele kijkers meteen inspireerde tot verbaasde reacties.

Vijftigste verjaardag

Gisteren werd duidelijk wat er echt aan de hand is: Guy Van Sande kreeg begin deze maand onverwacht te horen dat zijn rol in de Antwerpse politieserie is uitgespeeld. “Ik was met verstomming geslagen”, vertelt de Edegemse acteur. “Ik heb ook moeite met de manier waarop. Ik werd bij vtm uitgenodigd, twee dagen voor mijn vijftigste verjaardag, en kreeg daar gewoon de boodschap dat er wellicht een nieuw seizoen komt van Zone stad, maar dat het zonder mij zal zijn, omdat men een andere richting uit wil met de serie.”

"Tijdens de opnames werd ik gered door Lucas, het personage van Werner Desmedt. Maar die redding is gewoon weggelaten in de montage", legt een ontgoochelde Van Sande uit. "Ik heb dus niet eens beseft dat ik mijn laatste opnames aan het maken was voor een reeks die ik beschouw als mijn kindje.”

Die laatste opnames zijn intussen al een jaar oud. “Als ik dit eerder had geweten, had ik vorig jaar al naar nieuwe uitdagingen gezocht”, zegt Van Sande, die vreest dat hij als acteur een beetje opgebrand is door zoveel jaren Tom Segers te spelen.

Massale steun

Fans richtten inmiddels een Facebookpagina op met de titel ‘Tom Segers moet in Zone Stad blijven’. Die pagina oogstte op 24 uur tijd al meer dan 28.000 likes.

'Nieuwe verhaallijnen'

“Alle begrip voor kijkers die dat niet begrijpen”, zegt vtm-woordvoerster Sara Vercauteren. "Plezant is zoiets natuurlijk nooit, maar soms heeft een langlopende reeks zuurstof nodig. Zelfs als het hoofdpersonage daarvoor moet sneuvelen."

"Studio A, het productiehuis dat Zone stad maakt, wil nieuwe wegen inslaan met de reeks. De scenaristen zijn nu verhalen aan het schrijven zonder Tom Segers. Maar er is nog geen beslissing genomen over een nieuw seizoen. Het productiehuis moet nu met een voorstel komen. Als wij het licht op groen zetten, dan komt er een hele nieuwe verhaallijn en een nieuwe cast. Het is nog niet duidelijk met welke acteurs dat gaat zijn.”

Er circuleert ook al een parodie op de bekende 'Der Untergang'-scène op Youtube. Daarin uit Adolf Hitler zijn ongenoegen over het verdwijnen van Guy Van Sande uit 'Zone Stad'.

PVNB, TOVE

Foto: VMMA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio