Gemeenteraadsleden steunen Syrië 12-12

Zes Mechelse gemeenteraadsleden hebben dinsdagavond aangekondigd dat ze hun zitpenning voor de maand mei afstaan voor de slachtoffers in Syrië. Per verkozene gaat het om zo'n honderd euro.

Sven Van Haezendonck

Een aantal Mechelse verenigingen zamelden al geld in, of ze hebben levensmiddelen naar de getroffen regio gebracht. Het stadsbestuur had eerder al beslist om 2500 euro over te maken aan de actie Syrië 12-12. Martine De Rademaeker (CD&V), Zineb El Boussaadani (Groen), Melikan Kucam (N-VA), Patrick Princen (Groen), Hamid Riffi (CD&V) en Rita Van den Bossche (N-VA) vinden dat de gemeenteraad hierin ook een verantwoordelijkheid heeft.

Daarom storten ze elk hun zitpenning door naar de rekening van de humanitaire actie. "Daarmee spreken wij ons niet uit tegen of voor het regime en de rebellen. Wij roepen onze collega's en die van de OCMW-raad op om hetzelfde te doen", zegt raadslid Hamid Riffi.

Enkele getuigenissen van Mechelaars die slachtoffer zijn van het conflict in Syrië leest u in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio