Verdachte kasteelmoord vrij onder voorwaarden

In de zaak van de kasteelmoord komt de verdachte Johnny Vanlingen vrij onder voorwaarden, na het betalen van een borgsom. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdag beslist.

jatimmermans

Vanlingen behoort tot de entourage van de Nederlander Tinus van Wesenbeeck, mogelijk een tussenpersoon in de zaak. Autoverkoper Vanlingen wordt ervan verdacht de wagen van de uitvoerders van de moord op Stijn Saelens te hebben geleverd en doorverkocht. De Brugse raadkamer besliste twee weken geleden om Vanlingen onder voorwaarden vrij te laten, maar het parket tekende beroep aan.

Ook de KI oordeelde dinsdag dat Vanlingen de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Hij moet wel een borgsom van 10.000 euro betalen.

De kamer van inbeschuldigingstelling boog zich dinsdag ook over de vraag tot vrijlating van dokter André Gyselbrecht, die verdacht wordt als opdrachtgever. Hij verklaarde dat hij aan zijn vriend Pierre S. vroeg om zijn schoonzoon "een lesje te leren". Op een stuk grond van S. in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari vorig jaar het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De verdediging van Gyselbrecht was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer van Brugge om hem in de cel te houden, maar de KI bevestigde die beslissing.

Belga

Foto Belga

MEER OVER Wingene