Cassatie veegt Operatie Kelk nu helemaal van tafel

Cassatie veegt Operatie Kelk nu helemaal van tafel

Cassatie veegt Operatie Kelk nu helemaal van tafel

Print
Operatie Kelk was onwettig. Dat vindt nu ook het Hof van Cassatie. Het bevestigt vandaag het arrest van het Hof van Beroep te Brussel van 18 december 2012. Daarin stond dat dat de huiszoekingen van 24 juni 2010 (Operatie Kelk) in het Aartsbisdom Mechelen-Brussel en in de privéwoning van kardinaal Godfried Danneels, het recht op een eerlijk proces onherstelbaar hebben geschonden.

Mr. Fernand Keuleneer, raadsman van het Aartsbisdom en van kardinaal Danneels: "Zoals door ons van bij het begin gesteld, beschouwt ook het Hof de huiszoekingen als een 'fishing-expedition'. Er is opzettelijk, met schending van de wet, getracht om door inbeslagname van een onwaarschijnlijk groot aantal willekeurige documenten, bewijzen te verzamelen van veronderstelde misdrijven waarvoor geen aanwijzing bestond."

De documenten die op onwettelijke wijze in beslag werden genomen, moeten daarom uit het dossier worden verwijderd en kunnen dus niet meer gebruikt worden om Danneels te vervolgen of te veroordelen.

Het Aartsbisdom en kardinaal Danneels zijn tevreden over dit arrest dat een einde stelt aan de discussies over de huiszoekingen van juni 2010.

Lees ook: Wat is Operatie Kelk?

Drie eerdere arresten over Operatie Kelk

JDW

Foto: PN
Documenten worden in beslag genomen tijdens Operatie Kelk

.

Nu in het nieuws