Nieuwe plek voor Zomerevenementen Kasteel Ter Elst

Nieuwe plek voor Zomerevenementen Kasteel Ter Elst

Nieuwe plek voor Zomerevenementen Kasteel Ter Elst

Print
Duffel - De oorspronkelijk aan de kasteelruïne Ter Elst geplande evenementen kunnen doorgaan. De gemeente Duffel heeft met de organisatoren alternatieve locaties gevonden.
Door de slechte staat van kasteelruïne Ter Elst kwamen de verschillende zomerse evenementen op het plein van de ruïne in het gedrang. Omwille van de veiligheid mag een deel van het binnenplein immers niet meer gebruikt worden, waardoor de ruimte voor de meeste evenementen te klein werd. Het gemeentebestuur heeft nu samen met de organisatoren een oplossing gevonden.

"Al heel snel kwamen de organisatoren van Brakrock met het idee om de verschillende evenementen iets voorbij de kasteelruïne tegen de Netedijken te organiseren. Verscheidene praktische hindernissen hebben we daarna samen opgelost, zodat dit de nieuwe locatie voor de Openlucht-td, Theater Water en Brakrock wordt", zegt schepen van Patrimonium Staf Aerts (Groen).

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia besliste haar jaarlijkse rommelmarkt wel nog op het kleinere binnenplein van de kasteelruïne te laten plaatsvinden. 'Vlaanderen Feest!', dat de cultuurraad en de gemeente samen organiseren, wijkt dan weer uit naar het domein @DeLocht.

Chris VAN ROMPAEY

Foto CVR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio