Jong CD&V pleit voor plasplan

Jong CD&V pleit voor plasplan

Jong CD&V pleit voor plasplan

Print
Mechelen - Leden van Jong CD&V hebben zaterdag op de Mechelse Grote Markt een ludieke actie gehouden. Ze klagen het gebrek aan openbare toiletten aan, en pleiten voor een plasplan.
In de Dijlestad behoort wildplassen tot een van de meest gerapporteerde inbreuken op de Algemene Bestuurlijke Politieverordening. Met 376 inbreuken vorig jaar komt het zelfs op de tweede plaats. "Onder het motto beter voorkomen dan bestraffen, pleiten we voor een plasplan", zegt Kenny Callaerts.

De politieke jongerenbeweging klaagt het gebrek aan openbare toiletten aan. "Als ze er zijn, laat de hygiëne te wensen over. Vaak zijn ze vuil of is er geen toiletpapier aanwezig. En de toiletten in de ondergrondse parkings zijn na 21u afgesloten, zodat er geen beschikbaar meer zijn", geeft Callaerts aan.

Jong CD&V stelt voor om alle openbare toiletten aan te geven op kaartje in zakformaat, en te zorgen voor duidelijke bewegwijzering. Kenny Callaerts: "Wij vragen aan het stadsbestuur om bij de heraanleg van pleinen en parken telkens ruimte in te plannen voor een openbaar toilet, of bijvoorbeeld het plaatsen van verzinkbare toiletten."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio