Belgische volleyvrouwen verslaan Noord-Ierland met 3-0

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft zaterdag in De Lange Munte in Kortrijk ook de tweede kwalificatiematch voor het WK volley tot een goed einde gebracht. In Groep C versloegen ze Noord-Ierland met 3-0.

drombouts

De sterkte van het Noord-Ierse team was tijdens de voorbije dagen genoegzaam gebleken, zodat coach Gert Vande Broek het zich kon veroorloven een aantal speelsters uit zijn basisploeg te laten rusten in het vooruitzicht van de belangrijke match van zondag tegen Zwitserland.

Dat was geen probleem voor Ilka Van de Vyver, die haar ploeg dadelijk naar een 10-0 voorsprong leidde. Een sterke Els Vandesteene en Lore Gillis droegen hun steentje bij om het verschil snel duidelijk te maken. Toen Horemans aan de opslag ook nog eens zes keer op rij scoorde, konden de vele toeschouwers de stemming erin houden na 25-7.

De tweede set was nog minder een probleem voor Freya Aelbrecht en Valerie Courtois, de enige twee speelsters uit de basisploeg van vrijdag. En het was tot slot een goed aangespeelde Caroline Laforge die de eindcijfers vastlegde: 25-7, 25-4, 25-8.

Speelden voor België: Horemans, Vandesteene, Gillis, Van de Vyver, Laforge, Aelbrecht, libero Courtois.

Belga

Foto VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalsporten