De Kudde brengt generaties samen met Oorkoortsfestival

De Kudde brengt generaties samen met Oorkoortsfestival

De Kudde brengt generaties samen met Oorkoortsfestival

Print
Laakdal - Het recent opgerichte Vzw De Kudde organiseert op 25 mei aan de sporthal in Veerle (Laakdal-) het Oorkoorts festival. Met optredens van Grey Like Masquerade, Tubelight, De Betties, Stadt, Horses on Fire en Motek en special Act De Betties wil de vzw jong en oud een aangename muzikale avond bezorgen.
Het idee om een Laakdals festival te organiseren spookte al in 2010 door de hoofden van muziekliefhebbers Luc Hendrickx, Kurt Hollants, Remo Pauwels en Johan Geeraerts. Uit dit enthousiasme ontstond vorig jaar vzw De Kudde. Ondertussen hebben ook Nico Cerstiaens, Johan Geuens en Koen Peeters De Kudde vervoegd als actieve leden.

“Wij willen het muzikale culturele gebeuren in Laakdal verder uitbouwen en waar het kan willen we deze verschillende generaties samenbrengen”, zegt Johan Geeraerts. “Met dit festival willen we enerzijds een forum bieden aan kwalitatief sterke Belgische groepen en anderzijds willen we een maatschappelijk thema onder de aandacht brengen. De aandacht voor dementie als ziekte van de toekomst en de actie van Studio Brussel in Music for Life boden ons inspiratie voor een vervolg. Het verdient onze waardering als we zien hoe Huis Perrekes uit Oosterlo (Geel) mensen met dementie opvangt.”

De initiatiefnemers hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten om een passende naam te vinden voor de vzw en het festival. "We kozen voor De Kudde omdat je als groep veel meer kunt realiseren dan als individu of meerdere individuen", legt Johan Geeraerts uit. "De groepsgeest primeert boven het individuele belang. We hebben de koe als symbool gekozen omdat geen enkel ander dier de groepsgeest beter symboliseert. En Oorkoortsfestival? Wel, als het oor gloeiend staat van de muzikale perfectie dan heb je Oorkoorts! De bedoeling is om jaarlijks een festival te organiseren maar het kan best zijn dat de volgende edities er compleet anders zullen uitzien. Na de eerste editie zullen we het festival evalueren. Wat primeert is dat het kwalitatief goed is en dat het een aangename ervaring is voor zowel publiek en vrijwilligers."

Tijdens dit kickoffweekend staan er twee activiteiten op stapel. op vrijdag 24 mei is er de (uitverkochte) Oorkoorts muziekquiz en op zaterdag 25 mei is er dan het Oorkoorts festival. Het festival vindt plaats in een tent aan sporthal Kwade Plas en de deuren openen vanaf 15u. Tickets kosten in voorverkoop 8 euro en aan de kassa 10 euro. In het najaar plant De Kudde nog een workshop DJ voor 8-14 jarigen met een afsluitend fuifje.

Programma

16u: Grey Like Masquerade: Deze Laakdalse band verdiende zijn sporen al op Groezrock. 17.30u: Tubelight: De groep brengt een mengeling van indierock, noise, psychedelica en shoegaze.
19u: Special Act De Betties: Dit 70-koppig intergenerationeel koor met zangers van alle leeftijden brengt gedurende een half uur eigen nummers afgewisseld met covers waaronder een nummer van Muse, waarmee ze het sportpaleis plat speelden.
20.30u: Stadt: Deze band spuwt muzikale energie uit en is een puur genot qua podiumpresence. 22u: Horses on Fire: Deze rockband rock pur sang wordt aanbevolen door Triggerfinger.
23.45u: Motek:Motek staat garant voor een fantasierijk avontuur van muziek en beelden. Oorkoorts is de try-out voor hun vierde album.
Afsluitend is er een 80-90-2000 afterparty met radio Baklava.

www.dekudde.be

Stefan Helsen
Foto Joren De Weerdt
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio