Ronald Janssen schuldig aan 10 verkrachtingen

Seriemoordenaar Ronald Janssen (42) is door het Antwerpse hof van beroep over de hele lijn schuldig bevonden aan tien verkrachtingen. Omdat Janssen, die vrijdag niet aanwezig bij de uitspraak, al een levenslange celstraf uitzit, kon hij geen bijkomende straf krijgen.

tmas

De drievoudige moordenaar werd in oktober vorig jaar door de correctionele rechtbank van Hasselt schuldig bevonden aan tien aanrandingen en verkrachtingen tussen 2001 en 2006. Hij ging tegen zijn veroordeling in beroep omdat hij vijf feiten blijft betwisten. Zo ontkent hij de aanranding van een vrouw op Boerenrock in Kortenaken in de zomer van 2001, zijn eerste slachtoffer, en de verkrachting met foltering van een studente op haar kot in Leuven in oktober 2001.

Janssen werd eerder al veroordeeld tot levenslang voor de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus en kon voor de verkrachtingen dus geen bijkomende straf meer krijgen. Voor de correctionele rechtbank van Hasselt is wel nog een zaak lopende over de schadevergoedingen die zes van de slachtoffers moeten krijgen, in totaal meer dan 400.000 euro. Die wordt volgende week behandeld.

Belga Foto Belga

MEER OVER Ronald Janssen