Kate Ryan 'dist' Slongs Dievanongs

Print
Kate Ryan toont haar stoute kant. Na een Twitter-discussie met Slongs Dievanongs postte de zangeres donderdag het nummer Achternao. Daarin veegt ze Slongs in onvervalst Kempens de mantel uit. Niet veel later had Slongs al haar antwoord klaar...

Slongs, het vrouwelijk lid van de Antwerpse rapformatie Halve Neuro, voert zaterdag met haar solosingle Lacht nor mij de Vlaamse Ultratop aan. Dat is ook Kate Ryan niet ontgaan. Op Twitter ontspon zich donderdag een pittige conversatie tussen de twee. Die deinde zodanig uit dat Kate Ryan later op de dag een nieuw nummer op Soundcloud postte waarin ze haar collega dist. "Ik denk nie dat de kindjes blij worden als ze a horen", begint Ryan haar nummer. "Stopt ermee, met da voos gerap. Ga d's wa strijken en hou toch die klep", raadt ze Slongs in onverbloemd Kempens aan. Verderop sust Ryan: "Dees is nie om a te dissen, 't zen gewoon een poar klein ergernissen".

"Ik heb de conversatie op Twitter met veel plezier gevolgd", zegt Tim Pijpen, manager van Kate Ryan. "Iemand had gepost dat Kate en Slongs eens een duet moesten doen. Daarop zijn ze elkaar wat beginnen plagen. Heel vriendschappelijk, want ze kennen elkaar."

De manager bestempelt het opstootje als "een catfight". "Kate is een enorme hiphopfan. Ze vindt het plezant om eens iets in die stijl te doen en op te vallen. Ik hoop dat het positieve gevolgen heeft. Toevallig heeft Kate Ryan net een nieuwe single uit. Ik verwacht me wel aan een represaille van Slongs."

Ik lach me A

Hallo, Slongs? "Ik ben eraan bezig", reageert die. Waarop ze niet veel later haar antwoord op Soundcloud dropt: Ik lach me A. "Een song waarin ik haar met de voetjes op de grond zet. Niet dat ik geloof dat Kate Ryan kwade bedoelingen heeft. Al vind ik haar best scherp uit de hoek komen, wat ik wel snap, nu haar carrière wat is uitgedoofd. Wel mag ze nog wat aan haar flow werken, maar daar wil ik haar gerust bij helpen."

GUNTER JACOBS

Foto Dirk Kerstens, Vmma

MEEST RECENT