Genk en Anderlecht strijden om Thorgan Hazard

Waar speelt Thorgan Hazard volgend seizoen? Die vraag brandt sinds het einde van de competitie op iedereens lippen. Zijn antwoord? “Ik weet het nog niet”. Anderlecht lijkt voorlopig de grootste kanshebber dankzij het rechtstreekse ticket voor de Champions League, maar ook Genk strijdt om de handtekening van de kersverse Rode Duivel.

tmas

"Ik beslis pas helemaal op het einde van het seizoen. Samen met mijn makelaar en met de mensen van Chelsea zal ik dan samenzitten om te zien wat de beste stap zou zijn voor mij”, aldus de jongste Hazard. "Het zou mooi zijn om de Champions League te kunnen spelen met een club als Anderlecht, maar ook Genk is en blijft een grote club met topspelers die elk jaar Europees kunnen spelen. We zien wel wat er gebeurt."

"Meer geduld in Genk"

Voor wie moet Hazard kiezen? Wij legden ons oor te luister bij Hugo Broos, die de huishoudens van Genk en Anderlecht als zijn broekzak kent. "Hazard moet op zoek naar een club die hem veel speelkansen biedt. Als je dan de keuze hebt tussen Genk en Anderlecht, zou ik voor de Limburgers opteren. Daar is het iets makkelijker om te slagen en hebben ze meer geduld met jonge spelers”, zegt Broos. "Anderlecht heeft dan weer het voordeel van de Champions League. Dat is een ideaal forum om te zien tot wat Thorgan in staat is."

ThSt/RCo Foto Belga

MEER OVER KRC Genk

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL