Anderlecht betaalt 23.000 euro voor fles bubbels in Carré

De spelers van Anderlecht konden bij hun titelviering genieten van een peperdure fles champagne.

drombouts

Een exclusieve fles champagne Ace of Spades Armand de Brignac brut gold van zes liter voor 23.000 euro, een bedrag dat doet duizelen. “Maar in aankoop is het maar 8000 euro”, zegt Hans De Smet van de Carré in Willebroek waar het overwinningsfeestje van de Anderlechtspelers doorging.

“De bekende clubs in het Amerikaanse Miami en het Franse Saint- Tropez verkopen zo’n flessen aan 23.000 euro. We hebben ze speciaal laten overkomen uit Frankrijk”, vertelt De Smet.

Maar het wordt nog duizelingwekkender. Er zijn ook flessen van dertig liter verkrijgbaar. “Die gaan in het buitenland tot 100.000 euro per fles.”

Wat maakt die flessen dan zo duur? “De familie Cattier is eigenaar van Armand de Brignac en heeft een mooie historiek. Alles gebeurt met de hand", zegt champagnekenner Jean-Charles Verwaest. "De champagne wordt door acht mensen gemaakt, ambachtslui. En dat terwijl champagne een massaproduct geworden is”, vertelt Verwaest.

Wat de champagne ook zo duur maakt, is de vergulden fles. “Ze is voorzien van tinnen labels die met de hand zijn aangebracht. De lege fles is ook mooi als decoratie en gegeerd bij verzamelaars”, zegt Verwaest.

“Dan is er natuurlijk nog de smaak. Armand de Brignac behoort tot het topsegment.”

IVTH

Foto Carré

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER