Project 'Maak er werk van' helpt autisme aan werk

Project 'Maak er werk van' helpt autisme aan werk

Project 'Maak er werk van' helpt autisme aan werk

Print
Mechelen - Drie studenten moeten het project autisme en tewerkstelling onder de noemer 'Maak er werk van!', bekend maken aan de buitenwereld. Het project heeft als doel mensen met autisme aan een plaats op de arbeidsmarkt te helpen.
'Maak er werk van!' is ontstaan uit de samenwerking tussen Indigo vzw in Mechelen en De Ploeg vzw in Antwerpen. "Ze zijn momenteel met een grootschalig project mimosa bezig rond autisme en tewerkstelling. 'Maak er werk van!' is één van de pijlers van Mimosa en wil een brug bouwen tussen personen met een autismespectrumstoornis en de werkgevers. De tegemoetkomingen en hulpverlening die er nu in de aanbieding is in ons land, is niet altijd even toegankelijk en velen weten niet bij welke instantie ze eerst moeten aankloppen", legt Yana Tilleman (22) uit.

Zij is samen met Sofie Thielemans en Lentl Van Aken, beiden eveneens 22 jaar, studente Master Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen. "Onze communicatieopdracht, voor het vak Taal in bedrijf, bestond erin een vzw te zoeken die we konden helpen met onze communicatieve vaardigheden. Het project houdt in dat we vergaderingen met Indigo beleggen, een rapport schrijven, een brochure aanbieden, een strategie voor sociale media ontwikkelen, webteksten maken,?. De opdracht houdt ook in dat we het project in de media moeten brengen", gaat Sofie Thielemans uit Humbeek voort.

Concreet organiseert het project 'Maak er werk van!' groepstrainingen voor personen met autisme. 'Maak er werk van!' wil werkgevers op die manier warm maken om personen met autisme in dienst te nemen. "Er zijn al een enkele groepstrainingen en infoavonden geweest en er lijkt veel interesse voor te bestaan, ook door werkgevers", besluiten de drie studentes.

Op 27 mei vindt er een infoavond plaats voor ouders in De Ploeg in Brasschaat. Actrice Lea Witvrouwen, moeder van twee zoons met autisme, komt op deze avond spreken. Vooraf inschrijven voor de ouderavond secretariaat@indigovzw.be of 015-34.27.30.

www.indigovzw.be

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio