Lukaku neemt met hattrick afscheid van West Bromwich

Lukaku neemt met hattrick afscheid van West Bromwich

Lukaku neemt met hattrick afscheid van West Bromwich

Print
Romelu Lukaku, de door Chelsea uitgeleende spits van West Bromwich Albion, heeft zondag in het spectaculaire 5-5 gelijkspel tegen landskampioen Manchester United een hattrick gescoord. De 20-jarige Rode Duivel mocht bij de rust invallen.

Lukaku had van de bank toegekeken hoe WBA de rust inging met een 1-3 achterstand na doelpunten van Shinji Kagawa, Jonas Olsson (own) en Alexander Büttner voor Manchester en eentje van James Morrison voor West Brom. Bij de rust vond trainer Steve Clarke het tijd dat zijn Belgische spits de aanvalslinie ging versterken.

Na slechts vier minuten trof de ex-Anderlechtenaar al raak, met een schot in de rechterhoek maakte hij de 2-3 aansluitingstreffer. Even later zetten Robin Van Persie en Javier Hernandez "The Red Devils" echter terug op een comfortabele 2-5 voorsprong. Dat was buiten de sterke Lukaku gerekend. Met zijn tweede en derde doelpunt van de namiddag maakte hij de 3-5 en de 5-5, tussendoor nette zijn ploeggenoot Youssouf Mulumbu de 4-5. Een onwaarschijnlijke remonte van West Brom.

Lukaku beëindigde zo het seizoen met 17 doelpunten, goed voor een zesde plaats in de topschuttersstand. Dat zijn nog altijd twee stuks minder dan collega-Rode Duivel Christian Benteke die over een heel seizoen 19 doelpunten maakte.

West Brom eindigt het seizoen als achtste met 49 punten. Manchester United is landskampioen, maar het afscheid van coach Alex Fergusson verliep toch een beetje in mineur.

De drie doelpunten waren vermoedelijk het laatste wapenfeit van Lukaku bij West Bromwich. De Rode Duivel keert vermoedelijk terug naar Chelsea.

Belga

Foto: AP
Lukaku aan het feest