Freddy Loix wint de BK Sezoensrally

Freddy Loix (Ford Focus WRC) en co-rijder Frederic Miclotte hebben zaterdag met sprekend gemak de Sezoensrally gewonnen, dat is de vierde wedstrijd van het BK rally. Voor de 42-jarige Limburger is het de eerste zege in deze wedstrijd. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Loix na vier zeges aan de leiding met het maximum aantal van de punten.

mceulemans

De Sezoensrally telde ook mee voor het Nederlands kampioenschap. De Nederlander Erik Van Loon (Ford Focus WRC) werd op 1:05.9 tweede, zijn landgenoot Erik Wevers (Ford Fiesta WRC) op 2:24.1 derde. Gunther Monnens (Mitsubishi Lancer X) eindigde op de vijfde plaats en was de beste bij de standaardwagens. Patrick Snijers (BMW 130i) maakte een geslaagde rentree met een zevende stek.

Porsche 911 vatte vuur

Dirk Deveux (Porsche 911) had de zege bij de historics voor het grijpen, tot hij in de tiende rit van de baan ging en zijn wagen vuur vatte. Deveux en co-rijder Hendrickx kwamen ongedeerd uit het wrak. De zege ging naar Chris Debyser (Ford Escort). De volgende wedstrijd in het BK rally is de Rally van Ieper eind juni.

Belga Foto: Belga

MEER OVER Freddy Loix

Meer sportnieuws