Twintiger schiet op schoolgebouw in Oudergem

De stad Oudergem werd vandaag opgeschrikt door een man die op het gebouw van de circusschool aan het schieten was. Dat meldt het Brusselse parket. De 23-jarige man werd door de lokale politie opgepakt.

NLodewyckx

De man had een heus arsenaal aan luchtdrukwapens bij zich en kweekte thuis ook cannabis. Het personeel van de circusschool verwittigde de politie, omdat er de voorbije weken al enkele keren op ramen van het gebouw was geschoten. Daardoor kwam de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten in het gedrang. Op basis van de impact op de ramen kon de politie de kogelbaan berekenen en achterhalen uit welke richting er geschoten was.

Er werd een huiszoeking gevoerd in het huis van de vermoedelijke schutter. De politie vond een reeks vuistvuurwapens en een automatisch geweer die knikkers afschoten. Er lag ook een katapult, een baseballknuppel, een aantal vlijmscherpe messen, munitie van het kaliber .22, loodjes en metalen knikkers. In een van de kamers stond ook een cannabisplantage van negentien planten met professionele verlichtings- en verluchtingsinstallatie. Alles werd in beslag genomen. De twintiger werd ter beschikking van het Brusselse parket.

Archieffoto circusschool

Nick Lodewyckx

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio