Studio 100 biedt 50.000 dollar voor Air Force One

Studio 100 heeft 50.000 dollar (38.868 euro) geboden op de veilingsite van het Amerikaans Federaal Agentschap om een afgedankte Air Force One te kopen. Het vliegtuig zou tussen 1975 en 2005 zes Amerikaanse presidenten vervoerd hebben.

tmas

Volgens een twitterbericht van het Amerikaans Federaal Agentschap hebben Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton en George W. Bush in de DC-9 gevlogen. Het toestel wordt na 30 jaar dienst te koop aangeboden op de veilingsite van het Amerikaans Federaal Agentschap.

Nog tot 31 mei kan er geboden worden. Het valt nu af te wachten hoe hoog Studio 100 in de biedingen wil meegaan. "Het verloopt allemaal heel Amerikaans", vertelt Plopsawoordvoerder Steve Van den Kerkhof.

"Wie een bod uitbrengt, moet onmiddellijk zijn visakaart trekken zodat het Amerikaans Federaal Agentschap voorlopig beslag kan leggen op de 50.000 dollar om nepbiedingen te vermijden. Als de biedingen de komende dagen in de miljoenen gaan, haken wij af, maar we verwachten dat de prijs niet zo spectaculair zal stijgen. Het toestel is niet meer door de keuring geraakt en moet dus opnieuw in Phoenix vliegklaar worden gemaakt vooraleer we het naar Europa kunnen overbrengen."

Mocht het lukken, dan komt de Air Force One niet in De Panne, maar in het Duitse Plopsa-park Holiday Park te staan, dat Plopsa in 2010 overnam. "We hebben er wat attracties met onze themafiguurtjes zoals Maya de Bij en Wickie de Viking, maar zoeken nog een thematische blikvanger om onze supersnelle achtbaan aan te koppelen. Vermits Holiday Park dichtbij een grote Amerikaanse luchtmachtbasis ligt waar vandaag nog altijd 50.000 Amerikaanse soldaten gestationeerd zijn, is deze Air Force One een buitenkans."

KMA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio