Ontvoerder Amanda Berry pleit onschuldig

Ariel Castro, de man die in zijn woning in de Amerikaanse stad Cleveland jarenlang drie vrouwen vast hield, zal vermoedelijk onschuldig pleiten. Dat melden de advocaten van de verdachte.

jrosquin

Ariel Castro werd twee weken geleden gearresteerd nadat een van de gekidnapte vrouwen, Amanda Berry, het huis waar ze al tien jaar vast zat, wist te ontvluchten. Zij vluchtte de woning uit met een kind in de armen, dat later verwekt bleek te zijn door de ontvoerder.

Ondanks de onomstotelijke bewijzen zullen de advocaten van de man, Craig Weintraub en Jay Schlachet, zijn onschuld bepleiten. De advocaten zijn van oordeel dat de media hun cliënt onterecht als een monster hebben afgeschilderd. De advocaten zien hem alleszins niet op die manier.

Castro "houdt zielsveel" van zijn kind

"Het is onfair en aanstootgevend dat de media en de maatschappij deze man zo demoniseren nog voor het hele plaatje bekend is", aldus advocaat Weintraub. Advocaat Schlachet zegt dat de concrete details over 's mans onschuld "vrijgegeven zullen worden tijdens de loop van de zaak".

Advocaat Weintraub stelt ten slotte dat Castro "zielsveel houdt" van het kind dat hij heeft verwekt bij Amanda Berry, tijdens haar gevangenneming.

Bron: The Huffington Post

Foto: AFP

MEER OVER Amanda Berry