Schepen over Sinksenfoordeal: "Verkwisting belastinggeld gestopt"

"Door de deal die we sloten met de klagers hebben we er voor gezorgd dat de verkwisting van het belastinggeld net gestopt is. 10 tot 20 jaar procedures zijn nu voorbij." Dat antwoordde Antwerps schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA) op een van de vele kritische vragen tijdens een chatsessie over de Sinksenfoor op www.gva.be.

jrosquin

Het stadsbestuur komt onder vuur te staan nu blijkt dat het de gerechtskosten van de klagers heeft betaald, zo'n 45.000 euro. Schepen Van de Velde ontkent dat nieuws evenwel.

Vrijdagmiddag kwam Rob Van de Velde chatten over de hele Sinksenfoorepisode en over andere dossiers die protest uitlokten bij de buurt. Enkele vragen uit de chatsessie:

 • Ivan: Wat gaat er de komende jaren met de Sinksenfoor gebeuren? Nu is het even opgelost voor twee jaar maar wat daarna?
  Rob Van de Velde: Momenteel zijn er twee afspraken: evaluatie met de foorkramers in juli en een ruimtelijk onderzoek van onze stadsplanning. Begin juli zetten we ons met alle betrokkenen rond de tafel om de toekomst vorm te geven.

 • Marcel: Hoe komt het dat mensen die daar blijkbaar niet eens allemaal wonen zulke maatregelen kunnen afdwingen en plots geen bezwaren meer hebben?
  RVdV: Complexe ruimtelijke wetgeving, een aanslepend dossier waarin maar geen ei gelegd werd en wat fouten zijn geslopen en vooral, een rechter dient quasi uitsluitend zwart/wit te oordelen over een dossier. Er waren dus veel gaten in dit dossier ....

 • Dirk Boeckx: Waarom laat men decennialang een dergelijke ruimte onbenut? Graag eens duidelijkheid over plannen met de Gedempte Zuiderdokken.
  RVdV: Zoals aangegeven zal binnen de evaluatie van het ruimtelijk structuurplan speciale aandacht gaan naar het plein en haar omgeving. Einde 2015 zal dat er liggen. Vanaf 2016 kunnen we dan samen met de buurt en de gebruikers de nieuwe bestemming concreet voorbereiden.

 • Marcel: Vindt u het normaal dat ons belastinggeld besteed wordt om dwarskoppen het zwijgen op te leggen?
  RVdV: De verkwisting van belastinggeld is net gestopt. 10 tot 20 jaar procedures, die handenvol geld kostten, zijn voorbij. En vergeet niet dat meteen ook een zeer donkere wolk over het gebruik op korte termijn van het plein werd verjaagd. Ik mag er niet aan denken wat de schade zou geweest zijn (economisch en maatschappelijk)indien in verdere porcedures ook het parkeren zou verboden worden ....

HERLEES DE INTEGRALE CHATSESSIE:

Herlees de chatsessie met Rob Van de Velde (N-VA)

Foto: LUMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER