1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Familie zoekt overnemer voor atoomschuilkelder van 15 meter (video)

Een familie uit Itegem (Heist-op-den-Berg) zet een echte stalen atoomschuilkelder te koop. Een buitenkansje voor wie zich tot elke prijs tegen het noodlot wil beschermen.

drombouts

De stalen schuilkelder staat te koop op zoekertjessite Kapaza, onder de rubriek 'overige'.

"Het is een mobiele of vaste schuilkelder die ook als kelder aan een woning kan gebruikt worden. Het is als het ware een geheime, gepantserde brandkast waarin de belangrijkste bezittingen veilig zijn. De schuilkelder biedt bescherming tegen aardbevingen, overstromingen, branden, chemische of bacteriologische aanvallen en kernexplosies", klinkt het optimistisch in het begeleidende tekstje.

Koude Oorlog

Het gevaarte van meer dan vijftien meter lang met een diameter van 2,5 meter werd in de jaren tachtig aangekocht door de familie Seykens uit Itegem. Meer dan nu was er toen een nucleaire dreiging. Eind de jaren tachtig bleek er geen interesse meer in te zijn en stond de schuilkelder er voor niets."

Het gevaarte van zestien ton staat nog altijd op de binnenkoer van het familiebedrijf, dat onder meer kraantjes verhuurt.

Indertijd betaalde de familie Seykens 100.000 euro. Nu hopen ze er nog de helft van te recupereren. "De schuilkelder is in elk geval na dertig jaar nog in prima staat."

Bekijk ook de reportage van vtm:

Bert Provoost Foto's Joren De Weerdt

Vastgoed

Jobs in de regio