Kleuters op de vlucht voor sporthal

Print

Kleuters op de vlucht voor sporthal

Retie - De in aanbouw zijnde sporthal van basisschool Trapop in de Kloosterstraat in Retie toonde maandagmiddag plots stabiliteitsproblemen. Om de veiligheid van de kleuters te garanderen, werd hun aanpalende schooltje geëvacueerd.

Een aannemer bouwt een nieuwe sporthal vlak naast de kleuterschool van basisschool Trapop. Maandagmiddag werd er op de werf een stabiliteitsprobleem vastgesteld. De veiligheidscoördinator raadde tijdens de werfvergadering aan om de twee kleuterklasjes die aan de bouwwerf grenzen te ontruimen.

De directie besloot meteen de hele kleuterschool te evacueren en was maandagavond samen met personeel, ouders en oudercomité druk in de weer om noodklasjes op te zetten in de lagere school. "De veiligheid van de kleuters staat voorop en we willen elk risico uitsluiten, al werd ons verteld dat er niet meteen gevaar voor instorting of ander onheil is", vertelt Greet Verwaest, directrice van Trapop. "We nemen het zekere voor het onzekere. De kleuters hebben na de namiddagspeeltijd buiten gespeeld op de speelplaats van de lagere school. Dinsdag wordt er nog een ruime veiligheidsperimeter afgebakend rond de bouwwerf. Zodoende kan nog een groot deel van de kleuterspeelplaats worden gebruikt."

De oorzaak van de stabiliteitsproblemen is nog niet bekend. De nieuwe sporthal zou normaal dit jaar in gebruik worden genomen, ter vervanging van de turnzaal die niet meer voldoet en verouderd is.

SOFIE VERHEYEN

Foto Joren De Weerdt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio