Spelers aangeslagen na vereffening Beerschot

Beerschot gaat in vereffening en voorzitter Patrick Vanoppen verlaat de club. Dat weten de spelerskern nu ook officieel sinds maandagmiddag. De ontgoocheling was dan ook van de gezichten af te lezen.

jrosquin

Beerschot kan niet meer gered worden. Er zal nu een vereffenaar worden aangesteld en die zal nu zoeken naar een overnemer die de zware bondsschulden wilt betalen. Gebeurt dat niet dan wacht vierde provinciale voor de trotse ploeg van het Kiel.

Geen verrassing, maar toch kwam het nieuws als een mokerslag aan bij de spelers. "Het viel te verwachten, maar toch druipt de ontgoocheling er af", beschreef Wim Dedecker (foto midden) het gevoel dat bij velen heerste.

De spelers waren de laatste weken vaak de gebeten hond bij pers en publiek, maar doelman Stijn Stijnen (foto boven) wil dat beeld toch nuanceren. "Een speler belde mij met de mededeling dat hij daags erop misschien niet op de training zou geraken omdat hij geen benzine meer heeft en hij geen geld heeft om te tanken. Als je twee, drie dagen later een levensbelangrijke match moet spelen, neem je dat sowieso mee."

Lees ook: Beerschot gaat in vereffening

Foto's: PN

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws