1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vader Jejoen kwam tot drie meter van zijn zoon

Dimitri Bontinck is in Syrië tot op drie meter van zijn zoon Jejoen geraakt. Dat zei hij in een persconferentie in een restaurant aan de Rijnkaai. "Spijtig genoeg kreeg ik niet de toestemming om hem te zien", zegt hij.

jrosquin

"Ik heb met verschillende leiders van rebellenorganisaties gepraat en gediscussieerd, maar ik ben er niet in geslaagd om Jejoen te ontmoeten", aldus Bontinck.

Bontinck heeft echter niet het gevoel dat hij gefaald heeft. "Voor mijn vertrek zat ik met heel veel vragen", zegt hij. "Nu ik er ben geweest, is een groot deel daarvan beantwoord. Ik heb tenminste geprobeerd."

Misschien terug naar Syrië

Bontinck plant om nog terug te gaan naar Syrië, maar een concrete datum wil hij daar nog niet op kleven. Hij roept ondertussen Belgische jongeren op om niet naar Syrië te trekken. "Je weet niet waar je aan begint", zegt hij.

Bontinck vertrok ruim een maand geleden in het gezelschap van een journaliste naar Syrië om er zijn geradicaliseerde zoon te gaan zoeken. Vorige week maandag stapte hij terug op het vliegtuig naar België. Omwille van afspraken met Belgische instanties en enkele media, sprak hij nu pas de voltallige pers toe.

Lees alles over de Syriëgangers en het beleid hiertegen op de expertenpagina van John De Wit.

DVD

Foto's: Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER