Broers Cleveland-ontvoerder wisten niets van vermiste vrouwen

Print

Broers Cleveland-ontvoerder wisten niets van vermiste vrouwen

"Als ik had geweten dat mijn broer die vrouwen had ontvoerd, zou ik onmiddellijk de politie hebben gebeld." Dat zei een van de broers van Ariel Castro in een interview met CNN.

Pedro en Onil Castro werden vorige week samen met hun broer Ariel gearresteerd op verdenking van het ontvoeren en verkrachten van drie vrouwen in Cleveland (Ohio). Enkele dagen later werden Pedro en Onil vrijgelaten, omdat ze volgens de politie niets te maken hadden met de zware feiten.

In een exclusief interview met CNN vertelden de twee dat ze niets afwisten van de ontvoeringen. Ze hadden geen idee dat Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight jarenlang opgesloten zaten in het huis van hun oudere broer. "Als ik had geweten dat mijn broer zoiets aan het doen was, had ik geen minuut geaarzeld om de politie te bellen. Broer of geen broer", aldus Pedro.

Het tweetal zit sinds hun vrijlating op een geheime locatie, net zoals andere familieleden die al doodsbedreigingen hebben ontvangen. Ze vrezen dat mensen gaan blijven denken dat ze een rol hebben gespeeld in de hele zaak.

Foto CNN, AFP

MEEST RECENT