Pauwels stopt samenwerking met Herremans met droog mailtje

Aan de jarenlange samenwerking tussen Marc Herremans en Kevin Pauwels is een einde gekomen. De renner van Sunweb - Napoleon Games gaat scheep met Erwin Borgonjon, een 33-jarige Broechemnaar die onder meer Kris Boeckmans traint. Herremans - die zwaar ontgoocheld is dat Pauwels de samenwerking stopzette met een kort, droog e-mailtje - neemt ploegleider Mario De Clercq zwaar op de korrel.

ikerremans

Marc Herremans reageert ontstemd vanuit Mallorca. “Met een kurkdroge mail ben ik er door Kevin van op de hoogte gebracht dat hij een streep trekt onder onze samenwerking. Dat het op zo’n onpersoonlijke manier gebeurt, gaat mijn petje te boven. Kevin was verdorie zo goed als mijn aangenomen zoon, die ik altijd gratis begeleid heb."

“Ik ben wel geen uil en weet dat vooral ploegleider Mario De Clercq hierop heeft aangestuurd. Mario De Clercq wil per se laten uitschijnen dat hij een geweldige ploegleider is, maar waar stond zijn ploeg voor de komst van Kevin? Mario was als renner al niet koosjer en wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien. Met Kevin, die een speelbal is in deze zaak, gaat het dezelfde richting uit. Sunweb - Napoleon Games schuift mij gewoon opzij omdat het geen pottenkijkers wil.”

Kevin Pauwels reageerde alleen kort via een communiqué van zijn team. “Ik had nood aan een nieuwe aanpak en wilde op een andere manier gaan trainen. Ik speelde al een tijdje met het idee om te veranderen. Dit was het tijdstip waarop het moest gebeuren, nu de opbouw naar de winter net gestart is.”

Kevins vader Jos wilde wel ingaan op de uitlatingen van Marc Herremans. “Marc heeft inderdaad enorm veel voor Kevin gedaan en dan is een kort mailtje wellicht niet de beste manier om uit elkaar te gaan. Maar ja, Kevin is nu eenmaal kort van stof, dat weet Marc ook."

KLE Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio