Tweeduizend bellen verwelkomen fietsers Kom op tegen Kanker

Tweeduizend bellen verwelkomen fietsers Kom op tegen Kanker

Tweeduizend bellen verwelkomen fietsers Kom op tegen Kanker

Print
Kalmthout - De 459 ploegen van Kom op tegen Kanker startten donderdag aan hun duizend kilometer met een lus doorheen de Antwerpse Noorderkempen. ’s Middags werden ze ontvangen in Kalmthout met een lange erehaag vol rinkelende fietsbellen.
De fietsers werden verwacht in de Cassenboomlaan. De stemming zat er vanaf het begin goed in, al besefte iedereen wel goed waarom ze er stonden: in de strijd tegen kanker.Toen de fietsers arriveerden, klonk een heel luid gerinkel van om en rond 2000 fietsbellen. En aangezien het het aantal uitgedeelde fietsbellen is dat bepaalt hoe lang de erehaag is, maakt Kalmthout alvast een grote kans om te winnen van de drie andere gemeenten die de fietskolonne deze week nog ontvangen.

En het was ook in Kalmthout waar hét huldemoment plaatsvond van de fietstocht. Meters en peters Annemie Struyf, Eva Daeleman, Leo Van der Elst en Jan Hautekiet klommen op het podium en acteur Warre Borgmans las een fragment voor uit het boek van zijn overleden vriend Roel Verniers, wiens ouders ook aanwezig waren.

Nadien bracht fietser en kankerpatiënt Leo Coene (60) uit Brussel een getuigenis van zijn strijd aan het publiek. Hij vond ook dat hij goed ontvangen werd in Kalmthout. “Die erehaag, die sfeer, dat went eigenlijk nooit. Het besef dat al die mensen speciaal naar hier gekomen zijn, het voelt een beetje alsof ze hier allemaal voor mij staan. Dat steekt echt een hart onder de riem.”

Greet Wouters

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio