Rachid Farssi ruilt Waasland-Beveren voor Lierse

Rachid Farssi heeft donderdag een contract van twee jaar met optie ondertekend bij Lierse. De 28-jarige Belgische middenvelder komt over van Waasland-Beveren.

"Met Farssi halen we onze eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen", zegt kersvers technisch directeur Tomasz Radzinski. "Rachid is een talentvolle, hardwerkende en polyvalente speler. Hij is een linkspoot met veel technische en voetballende kwaliteiten, is doelgericht en kan ook zorgen voor assists.

Eersteklasse-ervaring

Hij past perfect in het profiel dat we voor ogen hebben bij onze club. Farssi moet met zijn jarenlange ervaring in eerste klasse een meerwaarde kunnen zijn in de ploeg van volgend seizoen. Wij wensen hem veel succes bij Lierse", klinkt het

Farssi, een jeugdproduct van Racing Genk, speelde onder meer voor Wezet, Eupen en Westerlo. Na de degradatie van Westerlo stapte hij eind vorig seizoen over naar Waasland-Beveren.

Geloof in Lierse

"Ik ben blij te kunnen tekenen bij Lierse", zegt de middenvelder. "Ik ken de club uiteraard omdat ik al zoveel tegen hen speelde, maar ik ken ook Lens Annab en Nico Van Kerckhoven (huidige beloftentrainer Lierse) van mijn periode bij Westerlo. Zij vertelden me veel goeds over Lierse".

"Ik geloof in het nieuwe project van de club, met een nieuwe technisch directeur en een nieuwe trainer, en wil daar graag mee instappen. Ik heb veel zin om aan de voorbereiding te beginnen, waarin we de basis kunnen leggen voor een goed seizoen."

Belga Archieffoto

Meer voetbalnieuws