Politie vindt touwen en kettingen in gruwelhuis Cleveland

Print

Politie vindt touwen en kettingen in gruwelhuis Cleveland

Er komen steeds meer details naar buiten over de ontvoering van drie jonge vrouwen in het Amerikaanse Cleveland. Amanda Berry, Gina DeJesus en Michele Knight werden tien jaar lang opgesloten in het huis van Ariel Castro en konden gisteren uiteindelijk ontsnappen. De politie vond in het gruwelhuis onder andere kettingen en touwen. Zo vertelde een plaatselijke politiechef aan NBC.

Lees ook: Gesprek van 'redder' vermiste vrouwen met 911 (audio)

"Wij hebben de bevestiging dat de vrouwen vast waren gezet en wij hebben in de gang kettingen en touwen gevonden", zei de politieman tegenover de televisiezender. Volgens de BBC voegde hij eraan toe dat het drietal maar af en toe de tuin in mocht. "Gezien de omstandigheden" zijn de vrouwen er nu goed aan toe, zei hij ook.

Seksslavinnen

Ariel en zijn broers Onil en Pedro zouden de vrouwen jarenlang misbruikt hebben als seksslavinnen. Bij Amanda Berry zou één van de broers ook een dochtertje, de zesjarige Jocelyn, verwekt hebben. Ook de andere vrouwen zouden meermaals zwanger zijn geweest, maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens geruchten werden ze door de broers geslagen en kregen ze daardoor meerdere miskramen.

Leiband

In Cleveland wordt intussen met een beschuldigende vinger naar de politie gewezen. Meerdere buren zagen naakte vrouwen aan een leiband in de tuin van het gruwelhuis en hoorden gebonk op de deuren. Dat werd gemeld aan de politie. De agenten kwamen wel eens kijken, maar onderwierpen het huis nooit aan een grondige inspectieronde.

De drie broers (foto onder) wacht vanavond een nieuw verhoor en een formele aanklacht.ToMas
Foto's AFP/EPA

MEEST RECENT