CVO HIK start met unieke HBO5 opleiding Elektromechanica in dagonderwijs

Print
Geel - De industrie luidt reeds jaren de alarmbel: er is in Vlaanderen een groot tekort aan technisch opgeleide mensen. Personeelsadvertenties in de kranten staan er vol van. Het aantal vacatures in de technische beroepen is zorgwekkend hoog: eind 2012 waren er in Vlaanderen 2463 openstaande vacatures voor bediende technicus (dit zijn hogere technische profielen) die niet ingevuld geraakten, in het arrondissement Turnhout alleen al zijn er dat 239!
Anderzijds merken we dat heel wat jongeren uit praktijkgerichte technische richtingen secundair onderwijs niet doorstromen naar het hoger onderwijs.
Een deel van hen gaat rechtstreeks naar de arbeidsmarkt, een ander deel volgt een Se-n-se opleiding. Zij die toch de stap naar een professionele bachelor zetten merken vaak dat die stap te groot is. Doordat hun vooropleiding vooral praktijkgericht was en minder theoretisch, zijn hun slaagkansen in de professionele bachelor beperkter.

CVO HIK (Hoger Instituut der Kempen) wil haar steentje bijdragen om de leemte tussen het secundair onderwijs en de professionele bachelor in te vullen door een opleiding HBO (Hoger Beroepsonderwijs) ELEKTROMECHANICA aan te bieden in een voltijds dag traject.

ENIG IN VLAANDEREN: nu ook in dagopleiding

Nieuw is dat u vanaf volgend academiejaar HBO ook in een voltijdse dagopleiding kan volgen. CVO mikt hierbij vooral op leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs, na een se-n-se of een zevende specialisatiejaar BSO, voor wie direct starten in een professionele bachelor te hoog gegrepen is. Op de expliciete vraag van het bedrijfsleven start CHO volgend academiejaar met de opleiding HBO elektromechanica in een dag-traject.

Marc Leysen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio