Nicolas Colsaerts gaat zoon Karl Vannieuwkerke coachen

Jef Vannieuwkerke is nog maar negen jaar en nu al is hij gekozen voor een twee jaar durende coaching door Nicolas Colsaerts, één van de beste golfers ter wereld én Belg.

"Jef is twee jaar geleden begonnen met golf en ik zag meteen dat er wel iets in zat. En vrij snel begon hij ook toernooien te winnen." Karl Vannieuwkerke is een terechte trotse papa, want samen met acht anderen is zijn zoon gekozen voor een twee jaar durende opleiding door Nicolas Colsaerts zelf.

Vader Karl bleek de aanleiding voor de keuze. "Zelf heb ik golf 2,5 jaar geleden ontdekt, echt rustgevend. En Jef is me al snel gevolgd." In België wordt golf zwaar onderschat als sport, zegt Vannieuwkerke. "Golf is niet te vergelijken met andere sporten. In een wielerwedstrijd starten er tweehonderd renners en daarvan maken er een paar kans om te winnen, in een golfwedstrijd starten er 128 en zijn er 128 kanshebbers op de overwinning."

Vader en zoon die beiden golfen, wil dat ook zeggen dat de twee generaties al eens een partijtje tegen elkaar spelen? "Dat komt al eens voor ja," zegt Karl. "Het grote voordeel aan golf is dat je dat met iedereen kan spelen ongeacht het niveau, ieder met zijn handicap. Voorlopig versla ik hem nog wel, door mijn grotere fysieke kracht. Maar geef dat nog een jaar of twee en ik zie hem mij verslaan."

Geert Verheyen

Foto VRT

Nu in het nieuws