Districtsvoorzitter vraagt meer aandacht voor gevaarlijk spoortransport

Print
Ekeren - Naar aanleiding van het treinongeluk in Wetteren roept Ekers districtsvoorzitter Koen Palinckx op tot een serieus debat in verband met spoorvervoer.
Hij deed dat vanmorgen via Twitter.

Koen Palinckx @KPalinckx 100% van gevaarlijke spoortransporten vanuit haven Antwerpen passeren door woonkern #Ekeren. Toch ernstig debat waard! #Wetteren.

07:34 AM - 06 May 13

Reply Retweet FavoriteKoen Palinckx heeft deze tweet vooral gestuurd om de aandacht te vestigen op het feit dat er nog plekken zijn waar spoorvervoer van gevaarlijke goederen vlak langs bewoonde gebieden komt. In Ekeren loopt de spoorlijn recht door de dorpskern en langs de Oude Landen. "Dagelijks passeren er treinen vol met gevaarlijke producten langs Ekeren. Bij het uitwerken van plannen voor nieuwe spoorverbindingen wordt er te weinig rekening gehouden met het gevaar dat deze transporten inhoudt. Infrabel is vooral bezig met het het aanpassen van bestaande lijnen. Alternatieven voor volledig nieuwe verbindingen, rond of onder bewoonde gebieden, worden bijna niet onderzocht."

"Dit probleem stelt zich natuurlijk niet enkel in Ekeren, maar Ekeren is wel de bottleneck waar alle transporten langs moeten. De goederen die via de Liefkenshoektunnel komen, worden van linkeroever naar rechteroever gebracht en dan zo langs Ekeren, maar ook alle alternatieven die momenteel op tafel liggen voor de veelbesproken tweede spooraansluiting eindigen allemaal sowieso in Ekeren, wat betekent dat er nog meer transporten passeren. Er zou meer aandacht besteed moeten worden aan risicospreiding.", aldus Koen Palinckx.

TTSY

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio