Hoeness blijft voorzitter van Bayern ondanks fiscale fraude

Hoeness blijft voorzitter van Bayern ondanks fiscale fraude

Hoeness blijft voorzitter van Bayern ondanks fiscale fraude

Print
Uli Hoeness blijft voorzitter van Bayern München. De 61-jarige Duitser, in opspraak gekomen voor fiscale fraude, stelde maandag zelf voor om een stap opzij te zetten, totdat het gerechtelijk onderzoek naar zijn persoon afgelopen is. Zijn medebestuursleden gingen daar echter niet op in.

"In het belang van de club is het beter dat Hoeness aanblijft", meldde de Duitse kampioen. "We moeten ons nu in de eerste plaats op het sportieve concentreren."

Bayern speelt op 25 mei de finale van de Champions League en op 1 juni die van de Beker van Duitsland. Bayern meldde ook nog dat Hoeness zijn spijt betuigde en het bestuur zijn verontschuldigingen aanbood.

Speculatieverslaving

Op 20 april onthulde de Duitse pers dat Hoeness geld verborg op een geheime bankrekening in Zwitserland. Op die manier zou hij miljoenen euro's aan belastingen hebben ontdoken.

De zaak-Hoeness creëerde in Duitsland een grote polemiek over het bestrijden van belastingontduiking. Hoeness benadrukte dat Bayern München niets met zijn illegale banksaldo in Zwitserland te maken heeft. Hij gaf toe dat hij verslaafd is geweest aan speculeren op de beurs.

Lees ook: Bayern-voorzitter na 25 mei tijdelijk van zijn functie ontheven

Belga
Archieffoto AP

Meer sportnieuws