Moved TO HELP op 20 mei  in en rond Merksplas Kolonie

Moved TO HELP op 20 mei in en rond Merksplas Kolonie

Moved TO HELP op 20 mei in en rond Merksplas Kolonie

Print
Turnhout - MOVEd TO HELP, de jaarlijkse sporthappening van Rotary Club Turnhout, is aan zijn vierde editie toe. Traditiegetrouw wordt er op Pinkstermaandag – 20 mei 2013 – in en rond de Kolonie van Merksplas opnieuw een massa volk verwacht.
Jong en oud zijn welkom om deel te nemen aan loopwedstrijden, een fietszoektocht, een wandelzoektocht of gewoon een fikse wandeling. Ook een voetbaltornooi voor G-ploegen staat op het programma. Livemuziek en een heerlijke barbecue maken het feest compleet.

De opbrengst van het benefietevenement gaat traditiegetrouw naar het goede doel. Heel wat BV's zullen van de partij zijn, met als blikvanger rolstoelatlete Marieke (Wielemie) Vervoort (zilver en brons op de Paralympics van Londen 2012)

Kinderen kunnen deelnemen aan een 'kids run' van 400 en van 1000 meter (vanaf 14 uur). Om 14.30 uur starten voor volwassenen individuele loopwedstrijden van 4,2 – 8,4 – 12,6 en 16,8 kilometer. Er is ook een Zweedse marathon; een estafettewedstrijd met 4 personen die respectievelijk de vier afstanden van de loopwedstrijd lopen (samen een marathon). De loopwedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met de Arendonkse Atletiekclub ARAC.

Op een parcours langs Oostmalle en Beerse over 45 kilometer wordt dan weer een ludieke fotozoektocht per fiets gehouden. Vanaf 11 uur kan er al gestart worden.

Het wandelparcours is dit jaar 6 kilometer lang. Vanaf 13 uur wordt u aan de start verwacht.

Tijdens MOVEd TO HELP wordt naar goede gewoonte ook een voetbaltornooi voor G-ploegen georganiseerd. Ex-internationals Erwin Koeman en Piet den Boer zullen als scheidsrechter de wedstrijden in goede banen leiden. Dit jaar geven acht ploegen elkaar partij.

Van al dat sporten krijg je honger. Daarom voorziet Rotary Club Turnhout ook dit jaar een uitgebreide barbecue – outdoor cooking. Hiervoor moet je zeker vooraf inschrijven. Eten kan tussen 16.30 uur en 18.30 uur mits voorlegging van het inschrijvingsbewijs. Voor 25 euro per persoon krijgt u de lekkerste spijzen op uw bord. Kids tot 12 jaar wordt 15 euro per mondje gevraagd.

Doorlopend kunnen kinderen spelen op een groot springkasteel. De fanfare van Merksplas speelt om 15 uur. Om 15.30 begint een 'Music for Live'-event met een hele reeks prominenten en bekende Vlamingen. Zo hebben naast Marieke Vervoort ook Piet den Boer, Margriet Hermans, Vic Swerts, Ajit Shetty en Joeri Jansen hun steun al toegezegd.

Als alle deelnemers over de streep zijn gekomen, de medailles zijn uitgereikt (vlak na de wedstrijd voor de kids en vanaf 17 uur voor de andere deelnemers) en de innerlijke mens versterkt is, gaat om 18.30 uur nog een optreden van start. Jean Bosco Safari treedt op met zijn begeleidingsband Grand Cru. Amaryllis Temmerman is ook dit jaar weer van de partij. Nieuw is Ludovic, een van de smaakmakers van The Voice van Vlaanderen.

Rotary Club Turnhout wil met deze happening zijn belangrijkste doelstelling realiseren: dienst aan de gemeenschap. Rotary Turnhout steunt traditiegetrouw een hele reeks goede doelen. Het gaat om de Rusthuif in Arendonk, Vleugels van hoop vzw: inrichting van enkele klaslokalen in Shyorongi in Rwanda, VIBO de Ring: vernieuwing en uitbouw van de IT-infrastructuur, Alegria vzw: organisatie in Turnhout die kankerpatiënten en hun familie opvangt, JAP Adventure: bouw van een hoogteparcours voor gehandicapte jongeren en MOVE-project G-sport provincie Antwerpen: campagne van de G-sportwerking van de provincie Antwerpen.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio