CD: Free the universe -  Major Lazer (***)

CD: Free the universe -
Major Lazer (***)

CD: Free the universe -
Major Lazer (***)

Print
Major Lazer, het project rond Amerikaan Wes Pentz - beter bekend als Diplo - heeft een stap vooruit gezet. Dat heeft de van M.I.A. en Santigold bekende dj/producer te danken aan Get Free, die heerlijke single die - met de stem van Dirty Projectors-zangeres Amber Coffman - zowel trancy hip als catchy alternatief klinkt.
Get Free is ook het paard van Troje dat luisteraars naar het album Free The Universe lokt, en dat het project een plaatsje op het podium van Rock Werchter bezorgde. Terecht? Dat laten we afhangen van wie deze als stripheld naar voor tredende artiest meebrengt naar de Brabantse weide.
De kans lijkt ons klein dat Santigold, Amber, Peaches, Ezra Koenig (Vampire Weekend), Shaggy, Laidback Luke, Wyclef Jean en Bruno Mars - allemaal te horen op dit album - er straks bij zijn. Als u weinig lijn ziet in deze opsomming: hetzelfde geldt voor een album dat in zijn mix van dancehall, reggae, r&b en pop meer dan eens in een kramp schiet. Toch hoor je de hele tijd de potentie van een grandioos feestje, op 5 juli.

SV
(ons oordeel: ***)Nu in het nieuws