Paolini pakt ritzege en leiderstrui in Giro

Paolini pakt ritzege en leiderstrui in Giro

Paolini pakt ritzege en leiderstrui in Giro

Print
De Italiaan Luca Paolini heeft maandag de derde rit in de Ronde van Italië gewonnen. Hij pakt ook de roze leiderstrui over van Salvatore Puccio.

Paolini kwam solo over de meet in Marina di Ascea. Cadel Evans werd tweede op 12 seconden, Ryder Hesjedal eindigde op de derde plaats. Bradley Wiggins kwam 16 seconden na de winnaar over de streep.

Bij de eerste ontsnapping reden zeven renners weg, met daarbij de Belgen Willem Wauters (Vacansoleil-DMC) en Bert De Backer (Argos-Shimano). Op de eerste beklimming van de dag moest De Backer eraf, Wauters pakte negen punten en mag daardoor dinsdag de bergtrui aantrekken.

Het was Hesjedal die zorgde voor de eerste felle aanval op de Sella di Catona, een col van derde categorie. Leider Puccio moest daar al snel lossen. De afdaling naar het badplaatsje Marina di Ascea grossierde in valpartijen. Paolini glipte weg en pakte al snel een twintigtal seconden. De 36-jarige Italiaan won zo de eerste Giro-rit in zijn carrière. 16 seconden na hem versloeg Evans de favorieten in de sprint.

Foto EPA

Meer sportnieuws