"Geen fouten gemaakt bij treinongeval"

Geen fouten gemaakt bij treinongeval

"Geen fouten gemaakt bij treinongeval"

Print
De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers heeft zich verontschuldigd bij de familie van het dodelijke slachtoffer, omdat ze te laat op de hoogte gebracht werd. "De familie, die begeleid wordt door slachtofferhulp, benadrukt dat ze veel respect heeft voor de operatie en voor het veiligheidsaspect", zegt Briers.

De nabestaanden van het dodelijke slachtoffer, een 64-jarige man die in zijn woning in Wetteren overleed, verklaarden dat niemand met hen contact had opgenomen en dat er te laat geëvacueerd werd. "Het is een feit dat er veel te laat contact opgenomen werd met de familie", erkent Briers. "Iedereen was bezig met de evacuatie van al die mensen, en er werd te laat aan gedacht om de familie van de overledene te bellen. Ik heb ons daar ook voor verontschuldigd, want dat kan niet. Ik heb de schoonzoon van het slachtoffer gisteren twee keer gebeld en heb vandaag ook contact gehad met de dochter van de overledene. De familie benadrukt dat ze veel respect heeft voor de operatie."

De gouverneur betwist dat er fouten gemaakt werden. "Van bij de start hebben we ons laten omringen door allerlei experten, rond toxicologie, rond veiligheid, rond scheikunde. Als er toch iets verkeerd zou gelopen zijn, dan zal een expertencommissie daar achteraf uitsluitsel over moeten geven. We zijn er bij het crisiscentrum allemaal van overtuigd dat we het bij het rechte eind hadden. Als we niet de maatregelen hadden genomen die we toen hadden genomen, dan waren er ongetwijfeld meer doden gevallen." Het parket van Dendermonde geeft nog geen verder informatie over de doodsoorzaak van het slachtoffer. Ook over de oorzaak van het treinongeval is er nog geen uitsluitsel.

Belga

Foto: Belga

Nu in het nieuws