Zwangere Ghonda krijgt als eerste giraf echografie

Zwangere Ghonda krijgt als eerste giraf echografie

Zwangere Ghonda krijgt als eerste giraf echografie

Print
Ghonda, de giraf die in het Bellewaerde Park verblijft, is officieel zwanger. Dat blijkt uit de echografie die specialisten van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent vandaag maakten. Dat is een primeur voor het park, want een giraffenzwangerschap werd er nooit eerder via een echografie vastgesteld.

Omdat echografieën bij giraffen zeer moeilijk zijn, is het voorlopig nog niet mogelijk om te bepalen wanneer het kleintje precies geboren wordt. Daarom zullen de dierenverzorgers verdergaan met de doorgedreven trainingen van Ghonda, zodat experts binnenkort nog betere beelden kunnen nemen.

Ook bij giraf Simone willen de wetenschappers de zwangerschap op die manier vaststellen. "Dat is een primeur voor ons park", zegt Kristof Louagie, manager bij Bellewaerde. "Het is voor het eerst dat twee van onze giraffen tegelijkertijd zwanger zijn." Ghonda is van het jaar 2006, Simone van 2005. Een zwangerschap bij een giraf bedraagt 14 à 15 maanden. "We hopen de wetenschappelijke monitoring van zwangerschappen bij giraffen met de wetenschappers van de UGent te kunnen uitbouwen. Bedoeling is om vergelijkbaar beeld- en ander referentiemateriaal van babygiraffen tijdens een zwangerschap aan te leggen."

Al het nieuws over de zwangerschappen van giraffen, maar ook van andere zwangere dieren van het park, kan gevolgd worden op de speciale blog www.babybellewaerde.com.

Foto Belga

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws